Blog

Instrumentalt nummer

Hygge Blues er ude nu.

Den er skrevet for mange år siden og jeg tænkte dengang at der skulle en tekst på, men fandt den aldrig.

Siden har jeg ind i mellem hygget mig med den, når jeg har siddet og spillet lidt guitar. Derfor navnet Hygge Blues.

Har prøvet at kombinere en opsætning med blues band (Guitar, bas, gammelt Leslie keybord og trommer) og et symfoni orkester, med pauker, strenge og fuld hornsektion i B-stykket. Synes det fungerer meget godt 🙂

https://share.amuse.io/track/henrik-raun-hygge-blues

Snart en EP på vej!

Er i fuld gang med at gøre klar til udgivelse af min første EP.

Lige nu handler det om at vælge udbyder/tjeneste/forlag eller hvad det hedder i disse streaming tider.

Musikken er klar, nu skal der laves cover billede med rette tekster i rette antal pixels/størrelse, oprettes PayPal konto (fordi alle forlag bruger det til overførsler) og en hel masse andet der intet har med musik at gøre!

Spændende proces er i fuld gang.

Kim Larsen Tribute

For meget lang tid siden lærte jeg at spille lidt guitar.
Det var på Bogø Kostskole, hvor mine med-elever Morten og Dorthe samt musiklærer Lone havde tålmodighed med mig.
Det første fingerspil jeg lærte var “This Is My Live” og den har fulgt mig lige siden.
Med stor ydmyghed har jeg forsøgt at indspille den, som min tak for sangene til Kim Larsen.

Medrivende musik

Fantastisk som musik kan vække følelser i en.

Vi kender nok alle sammen det at en melodi/sang kan bringe nogle følelser frem. Enten fordi musikken minder os om en situation eller fordi vi i den grad kan identificere os med teksten.

Det kan være musik fra fortiden, der minder os om vores teenager år eller en stor forelskelse, eller musik der minder os om en person vi savner eller en situation fra en tid i livet hvor vi havde det skidt eller super godt.

For lang tid siden fandt jeg dette fantastiske klip på YouTube. Jeg tror det for mit vedkommende er fantastisk fordi jeg tidligere i livet har følt mig svigtet/forrådt, men er kommet igennem det, er kommet oven på igen… I will Survive!

I Will Survive er normalt et rigtigt disko dasko hit. Men i denne version gør Gladys Knight det til en langsom og følelsesfuld sang. Hun fortæller simpelthen en historie.

Og at dømme efter publikums reaktion, er jeg ikke den eneste der synes at hun præsterer en fantastisk fortælling. Man kan nærmest mærke hvordan hun bliver bakket op og at publikum med glæde vil hjælpe hende med at smide eks’en på porten, hvis nødvendigt.

Døm selv, her er linket til et fantastisk nummer. Hav tålmodighed, klippet starter med lidt snak mellem Dionne Warwich, Patti Labelle og Gladys Knight, men efter ca 1 minut starter en utrolig performence. Klippet er fra 1986, så glem alt om HD kvalitet og nyd musikken og publikums reaktion, når melodien fortsætter som “sjæler” i stedet for disko versionen.